Hrvatski Medijski Servis

LIVNO: Obilježen Dan narcisa

Dan narcisa pod sloganom “Jedan narcis – jedan život” posvećen podizanju svijesti, važnosti pregleda i podrške oboljelim od raka obilježen je danas 20. ožujka 2019. godine u PTC Forum u Livnu u organizaciji Udruge žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke Bistrica.

Obilježavanje Dana narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške svim oboljelima od raka. Cvijet narcis je odabran, jer je simbol proljeća, izdržljivosti, svjetla, života i buđenja nade za bolje sutra. Članice udruge Bistrica pokušavaju ukazati na broj osoba oboljelih od karcinoma dojke i koliko je važno redovito obaviti preventivne preglede. Važno je upoznati građane o prevenciji kod malignih oboljenja, educiranju o odgovarajućim pregledima u svrhu ranog otkrivanja, te o najboljim oblicima liječenja.

Druženje je imalo i humanitarni karakter tako da su članice Udruge za prikupljene novčane priloge za rad udruge podijelile narcise i promotivne letke.

Obilježavanju Dana narcisa nazočili su, među ostalim, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije, Dijana Mamić i ravnatelj Županijske bolnice fra „Mihovil Sučić“, dr. Ivan Cikojević, priopćeno je iz županijske Vlade. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte