LIVNO: Na Business Forumu bit će predstavljen budući Tehnološki park

Konferencija naziva ‘Business Forum Livno 2018.’ održat će se u livanjskom hotelu B&M, sa početkom u 10 sati, kada će sudionicima biti predstavljanja zaklade Linnovate, odnosno budući Tehnološkog parka Livno.

Uspješne priča sličnih organizacija, poduzetnika širom regije, kao i upoznavanje sa dostupnim mogućnostima financiranja zaklade Linnovate bit će tada predstavljeno, a u sklopu događaja planirana je i panel diskusija o potencijalima suradnje s zajednicama u dijaspori, priopćili su organizatori.

Također u sklopu foruma planirano je otvaranje poslovnoga inkubatora na adresi Zgona bb, površine 300 četvornih metara, koji će budući poduzetnici moći koristiti kroz razne programe inkubacije.

Inače, osnovni cilj zaklade Linnovate jeste izgradnja inovativnog poslovnog okruženja za stvaranje perspektivnije budućnosti, koji će mladima ponuditi alternativu, odnosno mogućnost kreiranja samostalne i neovisne budućnosti, dok će se rad zaklade temeljiti na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu te financiranju.

Inicijativa uspostave zaklade Linnovate je pokrenuta od strane osoba koji vuku porijeklo iz Livna, a to su Bernardin Ćenan, Božo Perić, Marin Jozić te Mate Rimac. Pored uloge osnivača, navode organizatori, važno za naglasiti ulogu Mate Rimca kao glavnog donatora koji je osigurao potrebnu financijsku podršku za početak rada, kao i mnoge druge programe i aktivnosti zaklade Linnovate.

Na forumu se očekuje se 200 gostiju iz dijaspore kao i okolice grada Livno./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije