Linić podijelio SDP, iz stranke izbačen samo s 3 glasa razlike

Slavko Linić je izbačen iz SDP-a na tajnom glasovanju Glavnog odbora stranke. Pedeset članova SDP-a glasovalo je za izbacivanje, protiv je bilo njih 47, uz jedan suzdržan glas, javila je večeras Hrvatska televizija, a prenio Hrvatski Medijski Servis.

Glavni odbor SDP-a je, na prijedlog predsjednika stranke Zorana Milanovića, pristupio tajnom glasovanju o odluci Predsjedništva da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Za tajno glasovanje se tijekom rasprave izjasnilo više govornika, a ranije se nagađalo da će sudbinu Slavka Linića odlučiti upravo način glasovanja. Naime, u stranci je prevladavalo mišljenje da bi Linićeve šanse da ostane u SDP-u bile mnogo veće ako bi se tajno glasovalo, jer se tada članovi Glavnog odbora ne bi toliko izlagali. Činjenica da je tajno glasovanje predložio sam Milanović iznenadila je mnoge na Iblerovu trgu.

Bivši ministar financija još je jednom pred Glavnim odborom stranke ponovio da je predsjednik SDP-a i Vlade zloupotrijebio policiju kako bi se s njim obračunao. Milanović je, kako prenose sudionici zatvorene sjednice, Linićeve tvrdnje nazvao lažima te poručio da će svim sredstvima braniti SDP, koji je nazvao draguljem./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U FRANCUSKOJ SAMO DANAS 1417

U svijetu od koronavirusa umrlo preko 80.000 ljudi

Tijekom utorka je svijet prešao prag od 80.000 mrtvih od koronavirusa.Diljem svijeta je od koronavirusa preminulo 81.248 ljudi. Ukupno je dosad oboljelo više od...