Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Leteći automobil postaje stvarnost!

Automobil koji može poletjeti bio je samo san, no uskoro bi mogao postati stvarnost, piše Daily Mail. slovenska kompanija radi na rješavanju tog problema. Aeromobil može letjeti 430 km s jednim spremnikom goriva – a kada je u konfiguraciji automobila, s preklopljenim krilima, lako može stati na standarno parking mjesto. Gorivo bi se punilo na standradnim benzinskim crpkama.
Aeromobil je “leteći automobil” koji savršeno koristi postojeću infrastrukturu stvorenu za automobile i avione”, kažu iz kompanije, čija je najnovija verzija koncepta treća generacija.
“Razvijamo koncept letećeg automobila od 1990. Naš prvi model izgledao prilično bizarno te smo radili na poboljšanju”, rekla je Tatjana Veber, glasnogovornica AeroMobila.
“Dobili smo pozitivne povratne informacije od nekoliko stručnjaka iz avionike, koji cijene naš dizajn i tehnička rješenja u procesu transformacije. Automobil konstruiran da bude pogonjen na benzin, sa motorm Rotax 912 ULS”, dodala je. Ovaj prototip će biti prikazan 29. listopada na festivalu u Austriji gdje će se prezentirati izumi. /Dnevnik.ba/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte