NA DANAŠNJI DAN

Legendarna pobjeda Vatrenih nad Njemačkom

Na današnji dan na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1998. godine hrvatska nogometna reprezentacija je u četvrtfinalu pobijedila Njemačku s 3:0. Na stadionu Gerland u Lyonu Hrvati su nadigrali prvaka Europe i stigli do polufinala s Francuzima.

Miroslav Blažević i njegovi Vatreni su ovom legendarnom pobjedom nad moćnim Elfom skrenuli pažnju svjetske javnosti i najavili pohod na brončanu medalju.

U 40. minuti susreta Christian Wörns je dobio izravni crveni karton nakon što je na sredini terena divljački startao na Davora Šukera. Na isteku sudačke nadoknade prvog dijela Robert Jarni povukao je loptu i krasno opalio s 20 metara i doveo Hrvatsku u vodstvo. U drugom dijelu Ćirini izabranici su nizali napad za napadom. Na 2:0 povisio je Goran Vlaović u 80. minuti, a konačni rezultat postavio je Šuker.

Nakon ove pobjede krenulo je bučno slavlje. Prolazak u polufinale slavio se na ulicama Lyona i diljem Hrvatske./Hrt/HMS/

Najnovije

EUROSTAT

Europska industrijska proizvodnja oporavlja se od koronamjera

Europska industrijska proizvodnja ponovo je snažno porasla u lipnju, koji je označio početak oporavka i u Hrvatskoj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, pokazalo...