LANDEKA U ZAGREBU: Misija HKD Napretka je očuvanje hrvatskog jezika; jačati suradnju sa Institutom za hrvatski jezik

Dopredsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i član Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka posjetio je danas Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu gdje su ga primili ravnatelj Instituta dr. sc. Željko Jozić i prof. dr. sc. Vanda Babić, predsjednica Upravnoga vijeća, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Još od 2016. HKD Napredak i Institut imaju potpisani sporazum o suradnji pa se razgovaralo o novim projektima koje bi zajednički pokrenuli u Mostaru. Radi se o nizu predavanja o hrvatskom jeziku tijekom Mjeseca hrvatskoga jezika, predstavljanju nove mobilne aplikacije Bolje je hrvatski te brojnim novinama koje je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje osmislio i predstavio putem raznih tiskovina i medija.

Jozić je istaknuo kako mu je upravo briga o našim autohtonim prostorima i hrvatskoj riječi posebna obveza te će učiniti sve potrebno kako bi zajedno s HKD Napretkom GP Mostar i Hrvatima Hercegovine bila dostupna nova literatura i vrlo uspješne i rado korištene aplikacije.

Babić je kazala kako je Institut vrlo aktivan u Boki, a posebno je radujem pokretanje jače suradnje što će Hrvatima Bosne i Hercegovine biti od višestruke potrebe i koristi.

Landeka je istaknuo kako je misija HKD Napredak očuvanje hrvatskog jezika te je siguran da će suradnja s Institutom donijeti kvalitetni sadržaj, nova znanja i spoznaje ne samo u Mostaru već i u drugim Podružnicama diljem Bosne i Hercegovine u cilju očuvanja i njegovanja materinskog jezika./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije