LANČANI SUDAR U ZENICI: Zeničanka preminula, četvero ozlijeđeno

Jedna osoba preminula je uslijed teških tjelesnih ozljeda zadobivenih sinoć u lančanom sudaru Renaulta, BMW-a i kombija na putu M-17 u Zenici, saznaje “Dnevni avaz”.

Prema službenim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (MUP ZDŽ), jedna osoba je teže ozlijeđena, a tri su zadobile lakše tjelesne ozljede.

-Osoba N. Š. (56) iz Zenice, suvozač iz Renaulta je preminula. S. Z. (34) i S. Š., oboje iz Renaulta, zadobili su lakše tjelesne ozljede. Vozač kombija H. M. (48) iz Brčkog lakše je ozlijeđen, kao i njegov suputnik F. M. (22) – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDŽ.

Do nesreće je, kako “Avaz” neslužbeno saznaje, došlo kad je vozač BMW-a M. A. (22) u alkoholiziranom stanju odlučio pretjecati. Posebno je šokantno da je nesavjesni vozač, inače, bio pod zabranom upravljanja motornim automobilom.

Iako su zenički liječnici uložili maksimalne napore da ukažu pomoć nesretnoj Zeničanki, ona, nažalost, nije izdržala. Preminula je na putu prema Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Ekipa “Avaza” bila je neposredno nakon ove stravične nesreće na mjestu događaja, gdje su zatekli užasavajuće scene smrskanih automobila, a od siline udara, na jednom od automobila je ispala guma.

Istraga je trajala satima, a promet na putu M-17 bio je potpuno obustavljen.

Vozač BMW-a je uhićen zbog izazivanja ove stravične nesreće i nalazi se u pritvoru./HMS/

Najnovije