NAJBOLJA BH PLIVAČICA

Lana Pudar postavila novi državni rekord

Lana Pudar postavila je novi državni rekord u disciplini 200m slobodno na 14. međunarodnom plivačkom mitingu “Victoria – Primorje.”

Na 14. međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u Rijeci proteklog vikenda nastupilo je preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najbolja bosansko-hercegovačka plivačica Lana Pudar zabilježila je odličan nastup. Nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara leptir i 100 i 200 metara slobodno i po tko zna koji put pokazala svoju klasu.

U disciplini 200m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62.

U disciplini 100m leptir isplivala je najvrjedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 836 FINA bodova. U disciplini 200m leptir isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Foto: Klub Vodenih Sportova Orka

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini. Narednog vikenda Lana Pudar i Danis Harmandić će na sarajevskom olimpijskom bazenu “Otoka” braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina, naveli su iz Kluba Vodenih Sportova Orka./HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) danas je izrekao konačnu presudu u trajanju od po 15 godina zatvora bivšim šefovima Službe državne sigurnosti Srbije...