Sve vijesti

HNK Mostar

ZLATNA MOSTARKA

LANA PUDAR: Ponosni smo i zadovoljni, ovaj uspjeh je uspjeh svih nas

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Izraelu osvojila zlatnu medalju.

Mlada Mostarka je na ovom SP-u već osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin i srebro u disciplini 50 metara delfin.

U videoizjavi nakon natjecanja Lana je pozdravila bh. javnost i poručila da je zadovoljna svojim rezultatima. Pored tri medalje, što je rekord šampionata, posebno je istakla i pehar za najbolju natjecateljicu na prvenstvu.

“Sezona je bila duga i naporna, bilo je trenutaka kada je ritam treninga, natjecanja, odlazaka od kuće postao vrlo iscrpljujući, ali sada kada pogledamo što je sve postignuto u ovoj sezonu, mogu zaista reći da je vrijedilo i da smo i ja i moj tim ponosni i zadovoljni svime što je postignuto”, rekla je Pudar.

Dodala je i kako njen uspjeh ne bi bio moguć bez podrške sponzora i institucija.

“Naravno, ne smijem zaboraviti ni svoju obitelj, koja je uvijek tu za mene, svoj tim i veliko hvala svim ljudima iz Bosne i Hercegovine i dijaspore na podršci. Zaista mi je mnogo značila. Bilo mi je drago vidjeti i bh. zastave na tribinama i pored medalje ovi uspjesi su uspjesi svih nas. Veliko hvala, nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti s ovakvim rezultatima”, poručila je mlada bosanskohercegovačka plivačica./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

O OVOME SE DUGO PRIČA

Hoće li minimalna plaća u Federaciji BiH konačno biti 1.000 KM?

Na set fiskalnih zakona u Federaciji BiH se čeka godinama. Tako bi došlo i do povećanja minimalne plaće na tisuću KM, što je dugogodišnji...