BIVŠI O SADAŠNJEM PREMIJERU

KURTI: Hoti je u Washingtonu stvorio “Četvrtu Jugoslaviju”

Bivši premijer Kosova i lider Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti nazvao je sporazum postignut u Bijeloj kući između Beograda i Prištine “sporazumom koji stvara “Četvrtu Jugoslaviju”, prenosi Gazeta Ekspres.

Kurti smatra da se ta nova Jugoslavija stvara kroz područje “mini Schengena”, koje će Beogradu omogućiti ekonomsku hegemoniju nad Albancima na Kosovu i u Albaniji, navodi Kosovo online.

– Kosovski Albanci i Albanci, u toj ‘Četvrtoj Jugoslaviji’, bit će samo potrošači srpske robe i nadati se da će cestarine dobiti od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni”, rekao je Kurti u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredjeljenja.

Prema njegovim riječima, premijer Kosova Avdullah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Priština učinila Beogradu u razdoblju poslije sukoba.

– Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svijetom”, rekao je Kurti i dodao da “desetljećima srpski predsjednik nije išao u Bijelu kuću”.

Kurti je dodao da Hoti loše radi posao i da ponižava međunarodni položaj Prištine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBOREN NOVI CRNI REKORD

U BiH 1.534 novozaraženih, 20 osoba preminulo

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.720 uzoraka, od kojih je 909 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su...