Hrvatski Medijski Servis

KUPRES: Općinsko vijeće nije raspravljalo o općinskom proračunu

Sjednica Općinskog vijeća Kupresa, na kojoj su vijećnici trebali razmatrati prijedlog općinskog proračuna za 2019. godinu, odgođena je nakon što nije usvojen dnevni red.

Vijećnici HDZ-a BiH, koji su oporba u Općinskom vijeću Kupresa, zatražili su proširenje dnevnog reda s dvije točke: izmjena statuta Općine Kupres vezano za poziciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća te proglašenje Željka Komšića nepoželjnom osobom u Kupresu, dok je vijećnik neovisne liste “Za Kupres” tražio da se s dnevnog reda skine točka vezana za komunalnu naknadu.

Prilikom glasovanja ni jedan prijedlog nije dobio potporu vijećnika, kao ni predloženi dnevni red, pa je nakon toga sjednica prekinuta.

U Općinskom vijeću Kupresa tijesnu vladajuću većinu čine HDZ 1990, neovisna lista “Za Kupres”, SNSD i SDA, s ukupno 9 vijećnika, u odnosu na 8 vijećnika HDZ-a BiH.

S obzirom da je jedan vijećnik HDZ-a 1990 bio odsutan s današnje sjednice, vladajuća većina nije imala dovoljno ruku da usvoji dnevni red./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte