KUPRES: Drugi Obiteljski dan 28. srpnja

Drugi Obiteljski dan u Kupresu’ održat će se u nedjelju 28. srpnja, piše Kupreški radio.

Don Tomislav Mlakić, župnik u Kupresu, kaže kako se ovim danom želi skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu.

Osim toga, kako je kazao predsjednik Udruge Kupreški kosci, Matko Ćurković, ovim danom želi se prezentirati bogata prirodna i kulturna baština Kupresa kao iznimne turističke destinacije.

– Nakon, zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kad je oboren Guinnesov rekord, okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2.325 Ivana, vjerujem da će Obiteljski dan ove godine okupiti tisuće katoličkih hrvatskih obitelji – rekao je Ćurković.

Misu uočnicu predslavit će predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH, mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, a na II. Obiteljski dan središnju Misu predslavit će predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Predviđen je cjelodnevni program, uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVA PRIPREMNA UTAKMICA ZA MOMČAD S PECARE

Široki i Posušje odigrali ‘miroljubivih’ 1:1

U prvoj pripremnoj utakmici Široki je remizirao s momčadi federalnog prvoligaša iz Posušja. Gosti su poveli pogotkom Ivana Bešlića u 15. minuti, a naša...