Sve vijesti

MINISTAR ZDRAVSTVA RH

Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

Ministar zdravstva u Vladi RH  Milan Kujundžić u ponedjeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne medijskog linča.

Na konferenciji za novinare se ispričao na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o “nomotehničkim greškama”.

Istaknuo je da se radi o orkestriranim napadima na njega pojedinačnih interesnih skupina, prenosi Hina.

Ranije danas ministar se sastao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, a jedan sastanak su već održali u subotu, nakon čega je iz Vlade priopćeno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva./HMS/

Najnovije

INSPEKCIJA FBIH NAREDILA DA SE UNIŠTE

Zabranjen uvoz dvije tone mandarina iz Hrvatske u BiH zbog prisustva pesticida

Federalna sanitarna inspekcija, na Graničnom prijelazu/mjestu carinjenja (GP/MC) Bijača, 23.11.2023. godine zabranila je uvoz dvije tone mandarina iz Hrvatske zbog prisustva pesticida chlorpyrifos, čija...