ŠIROKI BRIJEG

KUD ‘Mokro’ obilježava 20. godišnjicu postojanja

Svečanim koncertom “Srcem tkano, s ljubavlju vam dano” u nedjelju, 26. siječnja, Kulturno umjetničko društvo “Mokro” iz Širokog Brijega obilježit će 20. godišnjicu postojanja.

Program obilježavanja godišnjice KUD-a “Mokro” počinje u 18 sati u dvorani Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu, priopćeno je iz spomenutoga društva.

Govoreći o radu KUD-a “Mokro”, predsjednica Društva Slavica Ćužić kazala je kako su u 20 godina članovi Društva uzduž i poprijeko proputovali Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

– Uspješni smo bili na Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Njemačkoj, gdje smo 2018. godine pobrali nagradu za najbolju koreografiju, a članica našeg društva proglašena je najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji. Bili smo sudionici Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni i brojnih smotri u Bosni i Hercegovini – istaknula je Ćužić.

Voditeljica Društva Ana Ćeškić naglasila je kako su pripreme za koncert počele početkom prošle godine, a da u samoj pripremi programa sudjeluju svi članovi društva.

– Posebno smo ponosi na našu dječju skupinu koja će dati poseban pečat samom programu. Pripremili smo program koji će sve gledatelje pjesmom plesom i narodnim nošnjama provesti različitim krajevima Bosne, Hercegovine i Hrvatske – kazala je Ćeškić.

Podršku koncertu dali su Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije zapadnohercegovačke i Grad Široki Brijeg.

Inače, KUD Mokro osnovano je u siječnju 2000. godine i od tada djeluje bez prekida u više sekcija./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON ODLUKE USTAVNOG SUDA RH

HRejting o udomljavanju djece od strane istospolnih parova

Posljednji dio ovomjesečnog istraživanja HRejting odnosi se na nedavnu odluku Ustavnog suda RH kojom se omogućuje udomljivanje djece istospolnim parovima.I tu je anketu za...