KUD Mokro iz Širokog Brijega ostvarilo zapažen nastup u Brčkom

KUD Mokro protekle je nedjelje, 19. kolovoza, sudjelovalo na međunarodnoj smotri folklora “Bijeljansko sijelo” u Bijeloj kod Brčkog te ostvarilo zapažen nastup.

Riječ je o međunarodnoj smotri folklora koja se već 8 godina održava u organizaciji HKUD Bijela iz Brčkog.

KUD “Mokro” se predstavilo plesovima i pjesmama Zapadne Hercegovine uz gangu i bećarac.

Na smotri su osim domaćina HKUD “Bijela”, nastupali i KUD “Matica Slovaka”, Miljevci, KUD “Hrvata Rugvica”, KUD “Zmaj od Bosne”, Gradačac, HKUD “Tamburica”, Korače – Bosanski Brod, SPKD “Prosvjeta”, Obudovac – B. Šamac, HKD “Župa Zovik”, Zovik – Brčko, UKPD “Šumeće Andrija Pelih”, Hrvatska, HKUD “Ravnica”, Oštra Luka – Bok, Orašje, HKUD “Izidor Poljak”, Boće, Brčko.

Slavica Ćužić, predsjednica KUD “Mokro”, istaknula je kako ovo društvo po prvi put gostuje u ovim krajevima te kako su iznimno sretni što su se mogu predstaviti i u ovom kraju.

Vjerujem kako je ovo početak još jednog prijateljstva i suradnje između KUD “Mokro” i HKUD “Bijela”. A s pozivom ćemo nastojati uzvratiti već iduće godine, kazala je Ćužić zahvaljujući se i gradonačelniku Širokoga Brijega Miri Kraljeviću na pomoći pri realizaciji samog odlaska u Brčko.

Pokrovitelji večeri bili su Vlada Brčko Distrikta, a podršku je dao i dogradonačelnik Brčkog Anto Domić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...