KUD Mokro iz Širokog Brijega ostvarilo zapažen nastup u Brčkom

KUD Mokro protekle je nedjelje, 19. kolovoza, sudjelovalo na međunarodnoj smotri folklora “Bijeljansko sijelo” u Bijeloj kod Brčkog te ostvarilo zapažen nastup.

Riječ je o međunarodnoj smotri folklora koja se već 8 godina održava u organizaciji HKUD Bijela iz Brčkog.

KUD “Mokro” se predstavilo plesovima i pjesmama Zapadne Hercegovine uz gangu i bećarac.

Na smotri su osim domaćina HKUD “Bijela”, nastupali i KUD “Matica Slovaka”, Miljevci, KUD “Hrvata Rugvica”, KUD “Zmaj od Bosne”, Gradačac, HKUD “Tamburica”, Korače – Bosanski Brod, SPKD “Prosvjeta”, Obudovac – B. Šamac, HKD “Župa Zovik”, Zovik – Brčko, UKPD “Šumeće Andrija Pelih”, Hrvatska, HKUD “Ravnica”, Oštra Luka – Bok, Orašje, HKUD “Izidor Poljak”, Boće, Brčko.

Slavica Ćužić, predsjednica KUD “Mokro”, istaknula je kako ovo društvo po prvi put gostuje u ovim krajevima te kako su iznimno sretni što su se mogu predstaviti i u ovom kraju.

Vjerujem kako je ovo početak još jednog prijateljstva i suradnje između KUD “Mokro” i HKUD “Bijela”. A s pozivom ćemo nastojati uzvratiti već iduće godine, kazala je Ćužić zahvaljujući se i gradonačelniku Širokoga Brijega Miri Kraljeviću na pomoći pri realizaciji samog odlaska u Brčko.

Pokrovitelji večeri bili su Vlada Brčko Distrikta, a podršku je dao i dogradonačelnik Brčkog Anto Domić./HMS/

Najnovije

SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DODIK: Informirao sam Trampa o pravoj situaciji u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je američkog predsjednika Donalda Trumpa informirao u pismu o aktualnoj situaciji u BiH, jer smatra...