Sve vijesti

HNK Mostar

Krvoproliće u Siriji traje: Poginulo 105 osoba, među kojima i 10 djece

Najmanje 105 osoba, među kojima desetero djece i sedam žena je poginulo u posljednja 24 sata u kopnenim i zračnim napadima sirijske vojske u gradovima koje kontroliraju pobunjenici.

Međunarodni obzeravtorij za ljudska prava u Siriji javlja da su snage režima predsjednika Bashara al-Assada i proteklog dana kopnenom i zračnom artiljerijom gađale sirijske gradove pod kontrolom pobunjeničke vojske, a najžešći napadi zabilježeni su u Damasku i njegovim provincijama, gdje je život izgubilo najmanje 27 osoba.

U Halepu su poginule 24, Idlibu 18, Rakki 17, Lazkiyi 11, Homsu pet, Deri dvije i Deyru’z Zoru jedna osoba.

Naselja i gradovi koje kontroliraju pobunjenici i u posljednja 24 sata su bili meta zračnih napada razornim barel bombama sirijske vojske. Materijalne štete u odveć razorenim gradovima su ogromnih razmjera.

Deyru’z Zor na istoku Sirije žarište je žestokih oružanih sukoba između pobunjeničke Oslobodilačke vojske Sirije i militanata terorističke organizacije Islamske države Irak i Levant (IDIL).

S druge strane, sirijska novinska agencija SANA javlja da su režimske snage zadale teške udarce i nanijele velike gubitke naoružanim pobunjenicima u Halepu, Lazkiyi i Homsu./Anadolija/HMS/

Najnovije

O OVOME SE DUGO PRIČA

Hoće li minimalna plaća u Federaciji BiH konačno biti 1.000 KM?

Na set fiskalnih zakona u Federaciji BiH se čeka godinama. Tako bi došlo i do povećanja minimalne plaće na tisuću KM, što je dugogodišnji...