UŽAS

Krvnički šutirao sina na maturskoj proslavi

Težak incident dogodio se dvorištu jedne osnovne škole koja se nalazi u okolini Prokuplja u Srbiji.

Naime, otac jednog dječaka prišao je grupi maturanata i svog sina izvukao iz gužve, nakon čega ga je oborio na beton i počeo krvnički šutirati, pišu srbijanski mediji.

Ostala djeca su šokirano gledala šta se događa i nitko od osnovaca nije smio reagirati i spriječi ovakvo stravično nasilje.

Kako neslužbeno saznaje Kurir, u pitanju je bila proslava kraja školske godine, a jedan izrevoltirani otac odlučio je dječje slavlje prekinuti i bijes prema svom sinu iskali pred punim dvorištem djece.

Ravnatelj škole za Kurir je rekao da se incident dogodio u ponedjeljak negdje oko pola jedan, kada su maturanti sami organizirali proslavu i pozvali trubače. Pukom srećom, incident se dogodio dok su još nastavnici i razrednici bili u školi.

“Dečak koji je pretučen nije maturant, već đak sedmog razreda, koji se priključio slavlju drugara maturanata. U jednom trenutku došao je njegov otac, i nitko nije mogao ni posumnjati što će uslijediti. Nisam bio u školi kada se to dogodilo, ali sam bio šokiran kada sam vidio batinjanje na video snimku. Otac je izvukao dijete i krvnički ga tukao, a cijeli incident sprečila je jedna naša hrabra nastavnica”, rekao je ravnatelj škole i dodao da je škola odmah nakon incidenta reagirala.

Odmah danas je, prema njegovim riječima, zasjedao tim za nasilje u školi, pričalo se o tome, i predložen je plan zaštite djeteta.

“Cijeli slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi tog mesta, i školskoj upravi Niš. U stanici sam izjavu dao i ja kao ravnatelj, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće.

O cijelom slučaju obaviješten je tužitelj i protiv oca će biti pokrenut postupak, ispričao je sagovornik.

Kako je dodao, škola je spremna za suradnju s nadležnima, ali je prioritet njima sam učenik koji je pretučen, kao i djeca koja su to nasilje gledala.

“Djeca koja su se tamo zatekla doživela su veliku traumu. Vidno je bilo da su se deca ukočila od straha, i s njima će ponaosob narednih dana biti obavljen razgovor kako se to ne bi odrazilo na njihovo psihološko stanje. Što se pretučenog dečaka tiče, on danas nije bio u školi jer je bio u Centru za socijalni rad i na liječničkim pregledima. Čim ponovo krene na nastavu, naš psiholog će tom učeniku pružiti punu pažnju kako bi mu se pomoglo da traumu prebrodi što prijee”, zaključio je on./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...