KRSTIČEVIĆ: Hrvatska vojska spremna pomoći policiji u zaštiti granice

Potencijalni kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro boravi u Dubrovniku gdje se dotaknuo ilegalnih migracija, teme o kojoj se ne govori mnogo – kako je istaknuo.

Na to ga je potaknulo putovanje prema Dubrovniku tijekom čega se susreo s policijskim kontrolama. Smatra da stanovnici pograničnih područja žive u strahu, rekao je. Iako policija čini sve, Škoro misli da joj je potrebna i pomoć vojske.

– Uz dužno poštovanje i zahvalu hrvatskoj policiji koja čini sve što može, moramo ipak upozoriti da je primarni zadatak države da štiti svoj teritorij i građane. Bilo bi dobro razmisliti o tome da i druge službe koje su osposobljene za zaštitu ustroja, imovine i građana RH budu uključene u ovaj proces dok ne bude kasno. Pritom prije svega mislim na Oružane snage RH, kazao je Škoro.

Krstičević: Bude li potrebno, pomoći će i vojska

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je u utorak da hrvatska policija radi sjajan posao u kontroli hrvatske granice te dodao da je vojska, ako se za to u perspektivi pokaže potreba, spremna pomoći MUP-u jer je, naglasio je, sigurnost građana ključna.

– Mislim da naši policajci rade sjajan posao, osiguravaju državnu granicu. Jasno da je odgovorrnost svih nas sigurnost naših ljudi. U ovom trenutku je cijela odgovornost, što se tiče granice, na MUP-u. Hrvatska vojska je uvijek spremna pomoći MUP-u, odgovorio je Krstičević na pitanje novinara smatra li da policija dobro radi svoj posao na granici i treba li se vojska uključiti u čuvanje granice.

Kazao je da ne vidi razloga da u perspektivi, kako bi dali sigurnost ljudima, to ne radi i Hrvatska vojska, zajedno s policijom./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

POST I NEMRS

Pepelnica ili Čista srijeda: Znate li što se radi danas?

Danas je Pepelnica ili Čista srijeda, dan kojim započinje korizma kao poseban oblik pokorničke priprave za proslavu Kristova vazmenoga otajstva. Korizma, ne računajući nedjelje,...