ŠIROKI BRIJEG

Krizmano 39 mladića i 32 djevojke u Župi Kočerin

U Župi Kočerin u nedjelju 12. srpnja je bila Krizma. Ove godine je za Krizmu je bila 71 osoba, 39 mladića i 32 djevojke. Budući da je u posljednji trenutak dolazak otkazao mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, misno slavlje i podjelu Krizme je imao don Željko Majić, generalni vikar biskupije.

Don Željku su u ime krizmanika dobrodošlicu uputili Josip Galić i Marta Sabljić, krizmanici. Naime, varaždinski biskup mons. Bože Radoš je otkazao dolazak u Tomislavgrad gdje je trebao predvoditi proslavu sv. Nikole Tavelića pa je zbog toga naš biskup morao pripomoći i otići predvoditi to slavlje i „spašavati“ situaciju.

Malo smo ostali začuđeni što je varaždinski biskup otkazao dolazak u BiH premda su granice otvorene i epidemiološke okolnosti to dopuštaju. Župnik fra Mario Knezović je naglasio da bi, kako kaže sv. Pavao u Poslanici Timoteju, trebalo znati da nam je Boga dao duha snage, ljubavi i razbora, a ne duha bojažljivosti. Biskup mora biti ordinarij a ne nekakvi epidemiološki stožeri!

Inače, generalni vikar je u vrlo lijepoj propovijedi govorio o „četvrtom zrnu“ – onom zrnu koje mora donositi život i plodove Crkvi i društvu. Na Misi je pjevala kočerinska Frama. Za ovu prigodu je bila crkva posebno ukrašena velikim simbolima ognjenih jezika i golubicom koji su simboli Duha Svetoga. To su postavili s. Abela Banožić, fra Velimir Mandić i Josip Ćuk. Nakon misnoga slavlja bila je zajednička fotografija i čestitanje krizmanicima koji su po svemu viđenom kroz cijelu godinu pokazali lijepo znanje i ponašanje.


/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Preminula poznata srpska spisateljica Isidora Bjelica

Poznata srpska spisateljica Isidora Bjelica preminula je danas, piše Blic.rs. Bjelica je preminula u 53. godini života u stanu njenih roditelja na Novom Beogradu. Rođena je...