NOVI CRNOGORSKI PREMIJER

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora neće postati druga srpska država, ona je neovisna i tako će i ostati

Neće Crna Gora postati druga srpska država, Crna Gora je neovisna i tako će ostati, ali će imati najbolje odnose sa susjedima, rekao je novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, prenose Vijesti.me.

“Čega se plašimo? Neće Crna Gora postati druga srpska država”, rekao je u prvom obraćanju javnosti novi premijer. Krivokapić je rekao da njegova Vlada ima obvezu da ne razočara građane.

Kako prenose podgoričke Vijesti, u obraćanju je rekao da su već pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Krivokapić je rekao da je ovo “priča o početku izravne demokracije”.

“Ova vlada nije možda poželjna i kritiziarana, jesam li prebrojavao krvna zrnca, ne niti ću. Nijednog ministra nijesam pitao je li Srbin, Crnogorac… Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se dijelimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovjek, koji ima veliki potencijal. To je crngorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski. Nema te ekonomije koja je važnija od sustava vrijednosti, sve se to nalazi u ekspozeu. Pročitajte ga detaljno, analizirajte, nađite grešku, i treba jer tko radi taj i griješi. Dajte da se Crna Gora preobrazi u svakom smislu, ako krenemo svi zajedno, mi ćemo biti pobjednici. Nećemo pitati koja je ovo vlada. Ako je pravda za sve mnoge stvari će krenuti na bolje”.

On je najavio da će prvog tjedna razgovarati s veleposlanicima. “Ako ne možemo poći u Bruxelles imat ćemo Bruxelles ovdje. Naše opredjeljenje je EU mi želimo takvu politiku. Ispunit ćemo zahtjeve iz poglavlja 23 i 24. Crnu Goru moramo učiniti ekološkom državom”.

Za Vladu novog crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića glasovalo je 70 zastupnika, 41 zastupnik je bio za, 28 protiv, dok je jedan zastupnik bio suzdržan./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije