KRIŠTO S NJEMAČKOM MINISTRICOM: Vijeće ministara ostaje fokusirano na ispunjavanje uvjeta za dobivanje pregovaračkog statusa

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je s njemačkom državnom ministricom za Europu i klimu Annom Luhrmann o europskim integracijama Bosne i Hercegovine i suradnji s Njemačkom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Krišto je izrazila zahvalnost Njemačkoj na snažnoj potpori europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Istaknula je kako je od iznimnog značaja za našu zemlju da na predstojećem sastanku Europskog vijeća u ožujku ove godine dobije odluku o otvaranju pristupnih pregovora. S tim ciljem, naglasila je Krišto, Vijeće ministara BiH ostaje fokusirano na ispunjavanje nužnih reformi iz 8+1 uvjeta, odnosno na 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Predsjedateljica je upoznala ministricu o aktivnostima koje se provode u vezi s izradom Plana reformi za Plan rasta za Zapadni Balkan. Također upoznala je ministricu s aktivnim radom na razvoju modernog, konkurentnog, ekološki i klimatski održivog energetskog sustava.

Na kraju sastanka Krišto je naglasila da samo kroz otvoreni dijalog i konsenzus u donošenju odluka od strane institucija i tijela vlasti Bosne i Hercegovine te poštivanjem ustavne strukture i nadležnosti institucija na svim razinama vlasti možemo osigurati trajnu stabilnost, prosperitet i provedbu nužnih reformi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img