KRIŠTO: Ovo što smo postigli rezultat je međusobnog uvažavanja i odlučivanja konsenzusom, to treba biti pravac za dalje

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavila novinarima kako je uvjerena da će odluka Europskog vijeća 21. ožujka o otpočinjanju pregovora s BiH o članstvu u Europskoj uniji biti pozitivna.

Kazala je da je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas u Europskom parlamentu, na zasjedanju u Strasbourgu, na neki način obrazložila pozitivan stav, odnosno „zeleno svjetlo“ za BiH za otvaranje pretpristupnih pregovora.

– Još nas u tom smislu očekuje konačna odluka donošenjem odluke od strane Europskog vijeća Europske unije. Nadam se i vjerujem da će sve zemlje članice dati „zeleno svjetlo“, da će se pozitivno očitovati o svemu onome što su institucije BiH, konkretno i Vijeće ministara BiH, napravili u proteklih 13 mjeseci rada – navela je Krišto.

Dodala je da je jučer, kroz osobne razgovore, koji su bili na nedjeljnoj razini, s predstavnicima institucija Europske unije, dobila potporu i ohrabrenje „za naš nastavak daljnjeg rada“.

– Rekli su nam ono što su i danas kazali, da su institucije BiH u proteklih 13 mjeseci rada napravili više iskoraka nego proteklih 10 godina – kazala je Krišto.

Istaknula je da je taj rad rezultat zajedničkih politika, međusobnog uvažavanja, vraćanja povjerenja i donošenja odluka konsenzusom.

– Mislim da to treba biti pravac i put za dalje – kazala je Krišto.

Uvjerena sam, navela je Krišto, da će odluka Europskog vijeća 21. ožujka biti pozitivna./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img