Krišto na obilježavanju 32. obljetnice obrane Livna: Učiniti sve da bh. Hrvati ostvare jednakopravnost

Potrebno je nadići pojedinačne osobnosti i interese i učiniti sve da u Bosni i Hercegovini i hrvatski narod ostvari svoju jednakopravnost s druga dva naroda, poručila je predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto na svečanosti obilježavanja 32. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja.

Čestitajući obljetnicu, predsjedateljica Krišto je kazala kako danas živimo u vremenima izazova, kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan njezinih granica.

”Zato i s ovoga mjesta budimo odgovorni, pošaljimo poruke jedinstva i zajedništva, jer samo tako možemo osigurati da i hrvatski narod ima svoje legitimne političke predstavnike u tijelima vlasti i institucijama u Bosni i Hercegovini”, kazala je Krišto.

Izrazila je uvjerenje u to da će se spomen i sjećanje na ove povijesne događaje znati prenijeti i na buduće generacije te da će se znati sačuvati sloboda i mir.

Dodala je kako u takvom ambijentu i okruženju treba činiti sve da se kroz institucionalnu i političku odgovornost gradi prosperitetnija, sigurnija, bolja, europska Bosna i Hercegovina, država jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih koji u njoj žive.

Središnja svečanost započela je svetom misom i svečanim mimohodom nakon čega je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, a zatim su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomeniku poginulim za slobodu hrvatskog naroda.

Obilježavanje Dana obrane nastavljeno je u Rujanima i Čelebiću, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img