PARLAMENT BIH

KRIŠTO: Medijskom hajkom udara se na vjerske slobode i skreće pozornost s afera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta BiH trebali bi na sjednici zakazanoj za danas potvrditi imenovanje zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nedeljka Jovića koji je prijedlog Socijalističke partije.

Prije nego su počeli s raspravom o dnevnom redu, zastupnici su postavljali pitanja predsjedatelju Vijeća ministara i ministrima među kojima je i ono o najavljenoj misi u Sarajevu 16. svibnja, prenosi N1.

Borjana Krišto iz HDZ-a BiH postavila je pitanje Ministarstvu za ljudska prava BiH pitanje o tome što je do sada poduzeto povodom “organiziranog napada na vjerska prava i slobode, ljudska prava kardinala Vinka Puljića kao i na vjerske osjećaje katolika i hrvatskog naroda u BIH“.

Nakon odgovora zamjenika ministra Dževada Mahmutovića u kojem je naveo da je o cijelom slučaju obaviješteno Ministarstvo sigurnosti BiH, a nakon odgovora kardinala Vinka Puljića u kojem navodi da su njegov život i život katolika ugroženi, Krišto je rekla da nije zadovoljna odgovorom.

“50. obljetnica Blajburške tragedije i Križnog puta je obilježena u Sarajevu komemoracijom, polaganjem vijenaca i molitvom. Nakon 75 godina s pravom se možemo pitati jesu li to neki drugi ljudi, je li to neko drugo Sarajevo ili je neko drugo vrijeme? Vrijeme znamo da jeste neko drugo. Medijskom hajkom udaramo na autonomiju Katoličke crkve, vjerske slobode, skrećemo s bitnih tima, raznoraznih afera, diplome, Asim, netransparentnog trošenja novca poreznih obveznika i aferi Respiratori. Sve što budemo radili radit ćemo s ljubavlju prema svim narodima u BiH”, kazala je Krišto./HMS/

Najnovije

SARAJEVO

KONAKOVIĆ – SZIJJARTO: Mađarska želi ubrzanje europskog puta BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjártom, s kojim...