Krišto i Sattler o realizaciji ključnih prioriteta na putu ka članstvu BiH u EU

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, zajedno sa svojim zamjenicima ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcom i ministrom odbrane Zukanom Helezom, održala je danas u Sarajevu sastanak sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i posebnim predstavnikom Europske unije u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom.

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji ključnih prioriteta na putu ka članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Krišto je istaknula da očekuje i konkretno prepoznavanje rezultata rada kroz tačan datum otvaranja pregovora tijekom ožujka ove godine.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH iskazala je očekivanje za nastavak europske potpore procesima jačanja unutarnjeg dijaloga političkih lidera, kao i potpore autentičnim domaćim rješenjima.

Na sastanku se razgovaralo i o europskom planu rasta za zapadni Balkan.

Krišto je informirala Sattlera o nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici Radnog tima u Bosni i Hercegovini za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za zapadni Balkan.

Izrazila je očekivanje da će u dijalogu s Europskom komisijom žurno biti usuglašena finalna reformska agenda u kojoj bi bili pobrojani svi investicijski projekti i potrebna financijska sredstva za njihovu provedbu.

Zaključeno je da je plan rasta povijesna prilika za unaprjeđenje domaće ekonomije kao i za potporu u procesu bržeg pristupanja Europskoj uniji, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img