Krišto i Novak o europskom putu BiH i unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Mađarske

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s predsjednicom Mađarske Katalin Novak o europskom putu Bosne i Hercegovine i daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsjedateljica Krišto je istaknula kako je Vijeće ministara BiH svjesno izazova koji stoje pred našom zemljom ali je odlučno i predano radi na ostvarenju 8+1 uvjeta odnosno 14 ključnih prioriteta na putu prema članstvu u Europskoj uniji (EU). Naglasila je da Bosna i Hercegovina u ožujku očekuje iz Bruxellesa dobivanje točnog datuma za otvaranje pregovora.

Krišto je zahvalila predsjednici Novak na potpori koju prijateljska Mađarska pruža Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu.

Istaknula je uvjerenje da će Mađarska tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije u drugoj polovici 2024. godine nastaviti pružati potporu Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji u nastavku procesa proširenja, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sugovornice su razmijenile mišljenja o modalitetima jačanja ekonomske i suradnje u drugim oblastima, što je u obostranom interesu dviju zemalja./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img