PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA S VELEPOSLANIKOM UKRAJINE

KRIŠTO: BiH podupire teritorijalni integritet Ukrajine, nastavit ćemo podržavati ukrajinski narod

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s nerezidentnim veleposlanikom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem.

Krišto je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava. Istaknula je da će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom. Dodala je kako će BiH sukladno svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Veleposlanik Kirilič je zahvalio predsjedateljici Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tijekom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala veleposlanika Kiriliča o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Kazala je da se Bosna i Hercegovina nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti gospodarski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine integracije u Europsku uniju i NATO. /HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) danas je izrekao konačnu presudu u trajanju od po 15 godina zatvora bivšim šefovima Službe državne sigurnosti Srbije...