KRIMOLOVCI Zaprimljena 451 prijava, 22 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u listopadu su registrirali 386 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih su četiri bila s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 65 prijava, od kojih je 18 s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarskim kriminalom, zlouporabom službenog položaja i ostalim kaznenim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 22 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po pet je postupala i SIPA.

U listopadu su primljene 22 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 32 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505, priopćeno je iz SIPA-e./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije