Krimolovci u svibnju: Zaprimljeno 377 poziva i 80 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svibnju 2014. godine registrirali su ukupno 377 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih su 154 ocijenjena neozbiljnim, saznaje Hrvatski medijski servis.

U navedenom razdoblju od građana je zaprimljeno 80 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kazneno djelo zloporaba položaja (11) i neovlašteni promet opojnim drogama (10).

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 80 je zajedno s izvješćima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U izvještajnom razdoblju pristigle su 43 povratne informacije od nadležnih policijskih tijela, koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na temelju toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima dva izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, te četiri izvješća na dalju ocjenu.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 143 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505./HMS/

Najnovije