Hrvatski Medijski Servis

KREŠIĆ ZA HMS: HNS mora biti još tvrđi i zahtjevati promjenu i načina odlučivanja u FBiH

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić

Izbor vodstva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, odnosno pokušaj negiranja izborne volje Hrvata, pokazatelj je da najveći broj bošnjačkih stranaka zapravo ima jedinstven cilj – marginalizirali i minorizirati Hrvate, rekao je Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista, u izjavi za Hrvatski Medijski Servis.

Podsjećamo, Mladen Bošković iz HDZ-a BiH nije dobio potrebnu podršku kako bi bio izabran za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Za njegov izbor glasovala su  32 zastupnika, suzdržana su bila 34, a protiv je bilo 27, tako da ni on nije dobio podršku.  SDA je bila suzdržana, SDP, DF i NS protiv, SBB, A-SDA i PDA bili su za, a NiP suzdržan.

Nakon toga je klub DF-a predložio Miru Đukić za istu poziciju, ali ni ona nije dobila potrebnu natpolovičnu podršku.

“Iskreno uopće me ne čudi ponašanje SDA koja mora jednako kao i druge bošnjačke stranke poput SDP-a, NS, DF-a držati banak bošnjačkog nacionalizma.”, istaknuo je Krešić.

HNS mora biti još “tvrđi”

Krešić je mišljenja da se  stvari neće promijeniti dok se ne uspostave nova pravila ponašanja između naroda koji tvore FBiH i BiH.

-S te strane očekujem od HNS-a da bude još principijelniji (tvrđi) u potrebi izmjena Izbornog zakona, promjene načina odlučivanja u izvršnoj vlasti s uvođenjem pariteta i konsenzusa te posve drukčijeg definiranja načina izbora predstavnika triju naroda u vodstvu parlamenata, rekao je Krešić za HMS te dodao:

“Legitimitet predstavljanja naroda se mora osigurati sa 100-postotnim jamstvom, a ne biti ostavljen dobroj volji brojnijeg naroda” zaključio je Krešić./HMS/

About the Author
  1. Herceg BosnaReply

    Sve sto nam treba je Hrvatsks Republika Herceg Bosna. I neka konacno netko kaze ovima u sarajevu zasto se ovo zove Federacija i kako je nastala. Kako je nastala sugoslavija i kako se raspala, sve ovo ponasanje muslimana podsjeca na srbe u yu

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte