REAKCIJA NA TVRDNJE POGLAVARA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH

KREŠIĆ ZA HMS: Istupi reisa Kavazovića u funkciji ohrabrivanja nasilja nad Hrvatima

-Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod, ili barem da ne budu politički suveren narod, odnosno da budu svedeni na vjersku manjinu na dijelu teritorija. Autori tog plana ne čine puno da svoje namjere skriju. Oni vrebaju svoju priliku, neko veliko novo globalno preslagivanje”, izjavio je Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović u intervjuu za list koji izdaje ogranak IZ BIH Tuzla.

Kazao je reis Kavazović kako je riječ o kontinuitetu povijesnog genocidnog projekta uništenja muslimana, a u konačnici Bošnjaka i države BiH kao političkog okvira koji ih štiti.

Poglavar Islamske zajednice BiH ustvrdio je i da se veličaju ratni zločinci i njihovi politički rezultati, da se promovira svetosavska ideologija i te da se donekle provodi “ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora.” Svakodnevno se, kako on tvrdi, ponižavaju, ismijavaju i dehumaniziraju Bošnjaci koje se naziva muslimanima te “onima kojima treba sapun i šta sve što čujemo od najviših državnika naših susjeda”.

REIS KAVAZOVIĆ: Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod, promovira se ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora

Zapaljive Kavazovićeve izjave o planovima da Bošnjaci nesanu kao narod te da se provodi ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora za Hrvatski Medijski Servis komentirao je politički analitičar i novinar Večernjeg lista Zoran Krešić.

“Iskreno sam kao čovjek i vjernik razočaran, dapače ogorčen, rečenicama i porukama koje vrve od laži, mržnje, prijetnji s ciljem opravdavanja mitomanskih, velikonacionalističkih političkih projekata kojima je poglavar Islamske zajednice, reis Kavazović postao apologeta”, kazao je Krešić.

Međutim, Krešić primjećuje i jednu “dobru” stvar u ovom Kavazovićevom istupu.

“Ali je s druge strane jako dobro da se razotkrilo to lice, ta simbioza politike i vjere kakva je rijetko gdje zabilježena na ovim prostorima. Poput stranačkog megafona s ciljem stvaranja islamske države reis Kavazović ponavlja rečenice bošnjačkih političkih radikala i povjesničara mitomana”, rekao je Krešić.

Sugovornik HMS-a primjećuje sličnosti u istupima vjerskog lidera Bošnjaka (Kavazovića) te političkog lidera Bakira Izetbegovića.

-Jedna brzinska analiza njegovih najrigidnijih stajališta pokazuje kako on zapravo i očito koje predstavlja prezire srednjovjekovnu Bosnu pa je stavlja u kontekst ‘progona bosanskih patarena’. Sličnim je sentimentom govorio i njegov stranački šef Bakir Izetbegović nedavno u Beču kada je rekao kako su Bošnjaci dočekali Austrougarsku kao neprijatelja, što pak sugerira kako je Otomanska vlast bila prijateljska, rekao je Krešić te dodao:

-Slijedi red Srba, četnika i istraga poturica, te se ponovno Kavazović valjda vraća Hrvatima. Kaže da je ‘primjetna donekle ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora’ … ‘onima kojima treba sapun, i šta sve što čujemo od najviših državnika naših susjeda i komšija’, istaknuo je Krešić.

Sintagma o sapunu i parfemu se, kako dodaje Krešić, koristi u krivom kontekstu.

-Još su Nadrealisti sjajno obradili antifašizam kada su maloga Sulju pitali tko su bili ustaše, a on odgovorio ‘daidža, amidža, babo’. A sapun koji se stavlja u posve krivom kontekstu predsjedniku Zoranu Milanoviću, odnosio se na cijelu BiH. Predsjednik Hrvatske je rekao da građanska BiH može biti kao u civilizacijskome slijedu kada se koristi sapun pa parfem. I nije mislio, niti spomenuo ijedan narod, Kazao je Krešić te dodao da je i to iskorišteno za vođenje propagande protiv Hrvatske i Hrvata.

Krešić je mišljenja da se ovakvi “istupi” događaju s ciljem ohrabrivanja političkog nasilja nad Hrvatima.

Zaključno, istupi reisa Kavazovića ili njegovih političkih šefova samo su u jednoj funkciji – ohrabrivanja nasilja nad Hrvatima i priprema za završni obračun s ovim narodom. To je alibi da ih se ‘kazni’ zbog vrijeđanja Bošnjaka već na sljedećim izborima potpunim izbacivanjem iz vlasti./B. G./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...