O IZJAVI BAKIRA IZETBEGOVIĆA

KREŠIĆ: Hrvatima nema tko što davati, već vratiti oteto

Sinoć je Bakir Izetbegović gostovao na Federalnoj televiziji. Opet je spominjao rat, neke famozne bosanske patriote i Bošnjake koji neće dozvoliti dijeljenje BiH. Govorio je i o Izbornom zakonu i ponovio sto puta prožvakanu tezu o tomu kako Hrvatima Bošnjaci nešto daju, piše Bild.ba.

Komentar na gostovanje Izetbegovića dao je novinar Večernjeg lista Zoran Krešić.

“Iskreno, gašenje vatre benzinom izvjesno vrijeme uopće pozorno ne pratim. Nastojim tako ne zagađivati vlastiti mir. Na vaše skretanje pozornosti sam ipak pročitao makar glavne naglasake. Dosadno, neinventivno i moram priznati očekivano radikalno”, rekao je Krešić za Bild.ba.

Istaknuo je i što je njemu osobno najzanimljivije.

“Meni je najzanimljiviji taj dio u kojem eto Hrvati trebaju nešto dati Bošnjacima da bi taj narod politički bio zadovoljan, kako bi se eto njihovi politički predstavnici smilovali i odobrovoljili da Hrvatima nešto daju zauzvrat”, rekao je.

Nitko, smatra Krešić, Hrvatima ne može nešto davati jer povratak otetog ne ovisi o nečijoj dobroj volji!

“Dakle, želim odmah tu resetirati stvari i postaviti ih tamo gdje spadaju. Hrvati i Bošnjaci su ravnopravni (ili bi morali biti) konstitutivni narodi koji imaju jednaka prava i obveze prema državi BiH i zajedničkome entitetu Federaciji BiH. Ako je to već tako, Hrvatima nema tko što davati, ne treba ničija dobra volja da se Hrvatima vrati ono što je oteto. Hrvatima se zapravo hoće reći da će im biti onako kako im kažu neki koji sebe postavljaju u poziciju gazdi ove države”, rekao je Bildu novinar Večernjaka.

Nekima su, dodaje on, porasli apetiti.

“Ne da takav diskurs nije prihvatljiv, nego je rekao bih čak i nastran, nepošten i nemoralan. Hrvatima nema tko što davati. Oni su stavili potpis na mirovni sporazum o ovoj zemlji, na poredak koji je uspostavljen. To što su u međuvremenu porasli apetiti strane koja želi u miru poraziti Hrvate i oteti im ono što nisu uspjeli u ratu, treba posve ignorirati. Njihove zahtjeve i velikodušne ponude treba automatski odbiti. Nisu Hrvati ovdje nestali ni za vrijeme većih nasilnika i zločinačkih režima, pa tako neće ni danas”, zaključio je Krešić u izjavi za Bild.ba./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...