KOVAČEVIĆ: SDS i SDA spremaju prijevaru, žele Šarovića na Zvizdićevom mjestu

Srpska demokratska stranka (SDS) i Stranka demokratske akcije (SDA) pripremili su zavjeru prema kojoj će predsjedatelja Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića iz SDA zamijeniti Mirko Šarović iz SDS-a, izjavio je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istaknuo da SDS i SDA zajedno pozivaju na konstituiranje svih komisija u Parlamentu BiH i da jedino te dvije stranke za blokadu, odnosno nerad institucija optužuju SNSD.

“To čine iz razloga što su pripremile zavjeru, odnosno prevaru koja se ogleda u tome da će Denis Zvizdić uskoro, kada preuzme predsjedavanje Zastupničkim domom Parlamenta BiH, proglasiti da je u nemogućnosti voditi Vijećeministara. Potom će, u skladu s člankom 32 Zakona o Vijeću ministara, predsjedanje reuzeti Mirko Šarović. Taj scenario ne smije da se dogodi i to je potpuna prevara birača i građana u Srpskoj koji su na izborima rekli tko treba da čini vlast”, naglasio je Kovačević.

On je upozorio da u tome što BiH ne funkcionira jedino Mladen Bosić, SDS i ljudi iz SDA vide priliku za promjenu Daytonskog sporazuma, za razliku od svih drugih političara iz RS koji u tome vide šansu za Republiku Srpsku.

“Bosić, SDS i SDA to vide na način da će tom novom i strašnom pričom biti oštećena samo Republika Srpska koja u ovakvoj BiH jedina pokazuje sposobnost da funkcionira i da nesmetano rade sve njene institucije”, kaže Kovačević.

On je rekao da Bosić govori o navodnom novom Daytonu poslije sesija koje je imao u Berlinu.

“Na tim sesijama je na najpogrdniji mogući način govorio o Republici Srpskoj kao o najstrašnijem mjestu u svijetu, iako svi znamo da to nije istina. Podsjećam Bosića i njih u SDS-u da je razlika između SNSD-a i SDS-a što je SNSD 1998. godine imao dva zastupnika, a oni dva zastupnika imaju danas”, istaknuo je Kovačević.

Bosić je za sarajevske medije izjavio da u njemačkom Bundestagu zagovaraju novi Dayton, a da predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ne vidi tu opasnost./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Anketa pokazala: Značajan broj Amerikanaca koristio izbjeljivač protiv covid-19

Više od trećine Amerikanaca upotrijebilo je na i u svojim tijelima sredstva za čišćenje i dezinfekciju u pokušaju sprječavanja zaraze koronavirusom, pokazala je anketa...