Kovačević produžio ugovor sa Sarajevom

Prvi golman Sarajeva Vladan Kovačević danas je produžio vjernost Bordo klubu narednih pet godina.

Bivši akademac za seniorski tim je debitirao prošle godine na utakmici protiv Slobode 5. kolovoza, a od tada je upisao ukupno 39 nastupa, priopćeno je iz kluba.

– Jako sam sretan zbog produženja ugovora. Prošle sezone smo dokazali kvalitet, a siguran sam da i ove godine možemo pružiti dobre partije. Svi ostvareni rezultati su produkt mnogo truda i napora, te sam jako zadovoljan proteklom godinom. Na meni je da se nastavim truditi na treninzima i utakmicama, a sigurno je da će i rezultati to pratiti – izjavio je Kovačević.

Proteklih godina Kovačević je bio član mlade reprezentacije BiH, a bio je pozvan i na posljednje okupljanje A reprezentacije BiH.

– Vladan je pravi primjer kako se radom i trudom mogu postići dobri rezultati. U ključnim situacijama je bio tu za ekipu, naporno radio i zaista mogu reći da smo svi ponosni na njega. Napredak koji je ostvario u proteklih godinu dana je za svako poštovanje, što je rezultiralo time da je Vladan sada neizostavan član naše odbrane, a sigurni smo da će pružiti dobre partije u A reprezentaciji BiH – kazao je sportski direktor Emir Hadžić./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DETALJI TRAGEDIJE KOD ŠEKOVIĆA

Ženu povukla i usmrtila drobilica za drvo

Slađana Mijić (31) poginula je jučer oko 15 sati na radnom mjestu u firmi "Drinjača" u Tišči kod Šekovića kad ju je, pod još...