KOVAČEVIĆ O PELJEŠKOM MOSTU: Ne otvarati sukobe tamo gdje ih ne treba biti; Šarović sudjeluje u prljavoj kampanji

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je danas da je očigledno da predsjednik SDS-a Mirko Šarović sudjeluje u prljavoj kampanji s onima koji su u Predsjedništvu BiH preglasali srpskog člana Milorada Dodika.

“Očigledno je to nova koalicija i politički ambijent koji stvara SDS, konstantno ignorirajući stavove institucija Republike Srpske, te degradirajući i stavljajući ih u podređeni položaj institucijama, kako Šarović voli kazati, države BiH. To je za nas neprihvatljivo i srećom u Srpskoj nije imalo i neće nikada imati podršku”, rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, očigledno je da su Šarović i SDS jedini potpuno destruktivni po interese RS.

“Oni ne razumiju da je vitalni entitetski interes Srpske da se ne miješa u unutarnja pitanja drugih zemalja, kao što Pelješki most jeste unutarnje pitanje Hrvatske, već da kroz dogovor i dijalog sa susjednim zemljama rješava otvorena pitanja”, naglasio je Kovačević.

On je ocijenio da je Dodik dobro procijenio situaciju da ne treba otvarati sukobe s Hrvatskom tamo gdje ih ne treba imati, već da treba rješavati ono što je od vitalnog interesa za Republiku Srpsku, a to su izgradnja mosta na Savi kod Gradiške i potpuno odustajanje Hrvatske od odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori kod Novog Grada.

“Građanima Republike Srpske možemo obećati da ćemo kroz dijalog doći do rješenja i da će u najskorijem mogućem roku biti izgrađen most na Savi kod Gradiške, te riješeno pitanje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori na način koji će odgovarati Srpskoj”, rekao je Kovačević.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da, nakon potvrda iz Hrvatske da definitivno namjerava graditi odlagalište radioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada, ne preostaje ništa drugo već da se to, kao i pitanje gradnje Pelješkog mosta ponovo nađu na dnevnom redu Predsjedništva BiH.

On je istaknuo da je bilo pogrešno, ishitreno i zbunjujuće to što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo vitalni entitetski interes u Narodnoj skupštini Srpske u vezi sa zaključcima Predsjedništva o Pelješkom mostu.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH potvrdilo je danas da nije donesena odluka da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice s BiH, te da to pitanje još razmatraju Hrvatska i Slovenija./HMS/

Najnovije

PREDSJEDNIK VLADE RH

PLENKOVIĆ: Mislim da je na proljeće situacija bila mnogo ozbiljnija

Hrvatski premijer Andrej Plenković tijekom svog godišnjeg odmora obišao je Trsat, gdje je obilježava blagdan Velike Gospe. Kazao je kako smatra da možemo biti vrlo...