KOVAČEVIĆ O PELJEŠKOM MOSTU: Ne otvarati sukobe tamo gdje ih ne treba biti; Šarović sudjeluje u prljavoj kampanji

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je danas da je očigledno da predsjednik SDS-a Mirko Šarović sudjeluje u prljavoj kampanji s onima koji su u Predsjedništvu BiH preglasali srpskog člana Milorada Dodika.

“Očigledno je to nova koalicija i politički ambijent koji stvara SDS, konstantno ignorirajući stavove institucija Republike Srpske, te degradirajući i stavljajući ih u podređeni položaj institucijama, kako Šarović voli kazati, države BiH. To je za nas neprihvatljivo i srećom u Srpskoj nije imalo i neće nikada imati podršku”, rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, očigledno je da su Šarović i SDS jedini potpuno destruktivni po interese RS.

“Oni ne razumiju da je vitalni entitetski interes Srpske da se ne miješa u unutarnja pitanja drugih zemalja, kao što Pelješki most jeste unutarnje pitanje Hrvatske, već da kroz dogovor i dijalog sa susjednim zemljama rješava otvorena pitanja”, naglasio je Kovačević.

On je ocijenio da je Dodik dobro procijenio situaciju da ne treba otvarati sukobe s Hrvatskom tamo gdje ih ne treba imati, već da treba rješavati ono što je od vitalnog interesa za Republiku Srpsku, a to su izgradnja mosta na Savi kod Gradiške i potpuno odustajanje Hrvatske od odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori kod Novog Grada.

“Građanima Republike Srpske možemo obećati da ćemo kroz dijalog doći do rješenja i da će u najskorijem mogućem roku biti izgrađen most na Savi kod Gradiške, te riješeno pitanje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori na način koji će odgovarati Srpskoj”, rekao je Kovačević.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da, nakon potvrda iz Hrvatske da definitivno namjerava graditi odlagalište radioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada, ne preostaje ništa drugo već da se to, kao i pitanje gradnje Pelješkog mosta ponovo nađu na dnevnom redu Predsjedništva BiH.

On je istaknuo da je bilo pogrešno, ishitreno i zbunjujuće to što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo vitalni entitetski interes u Narodnoj skupštini Srpske u vezi sa zaključcima Predsjedništva o Pelješkom mostu.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH potvrdilo je danas da nije donesena odluka da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice s BiH, te da to pitanje još razmatraju Hrvatska i Slovenija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVI PUT OD OSNIVANJA EU

U Mostaru zajednička konferencija dviju euroregija- Jadransko Jonske i Dunavske

U Mostaru će se, po prvi put od osnutka EU, održati zajednička konferencija dvaju foruma iz dvije europske regije, Jadransko Jonske i Dunavske, točnije...