KOVAČEVIĆ: Napuštanjem sastanka sa PIC-om Dodik pokazao da inzistira na uvažavanju Republike Srpske

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka s izaslanstvom Vijeća za implementaciju mira na dosljedan način je pokazao da inzistira na poštovanju i uvažavanju Republike Srpske, rekao je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

“Njegova i poruka nas iz Republike Srpske je sasvim jasna. Tražimo poštovanje Republike Srpske, uvažavanje njenih simbola koji su u skladu s Ustavom i  zakonom i ukoliko ne postoji poštovanje za naše simbole, ne postoji ni poštovanje za Srpsku, a onda nismo ni mi dužni poštovati bilo što drugo u BiH”, rekao je Kovačević.

On je dodao da poruka da je zastava Srpske nepoželjna znači da je Republika Srpska nepoželjna, što znači da neko ne želi Srpsku u BiH.

“Tu poruku veoma dobro razumijemo i u skladu s njom ćemo djelovati”, istakao je Kovačević.

On je napomenuo da je Dodik u Sarajevu ponudio da se radi na jačanju suvereniteta BiH u smislu da se konačno završi mandat visokog predstavnika i da strani suci napuste Ustavni sud BiH, a da predstavnici naroda u BiH počnu samostalno donositi odluke.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak s izaslanstvom Vijeća za implementaciju mira, a kao razlog napuštanja naveo je da nisu ispunjeni osnovni uvjeti za njegovo održavanje, jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske./HMS/

Najnovije

U BLIZINI MOSKVE

Srušio se helikopter koji prevozi Putina

Helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući predsjednika Vladimira Putina, se srušio prilikom slijetanja kod Moskve. Helikopter Mil Mi-8 udario je...