Sve vijesti

HNK Mostar

Kovač objavio sastav za Brazil: Otpali Čop, Bubnjić, Pašalić.

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku u tijeku je press konferencija Nike Kovača na kojoj je izbornik objavio konačan popis putnika za SP. Hrvatska je u Osijeku svladala Mali 2:1 u posljednjoj utamici kod kuće prije odlaska u Brazil. Nakon utakmice Kovač je konačni popis putnika najprije rekao igračima u svlačionici, a potom je izvijestio i novinare. Prema očekivanjima, mjesta u avionu nema za Igora Bubnjića, Marija Pašalića, Duju Čopa i ozlijeđenog Milana Badelja.

Kako su igrači reagirali na ovu odluku, pitali smo izbornika.

“Ima trenutaka kada moj posao i nije najljepši na svijetu, ali odluke se moraju donositi i kada su teške. Milanu je svakako najteže, ali ozljeda je takva da jednostavno nema smisla. U ekipi imamo samo jednog pravog defenzivca u sredini, to je Ogi, a Ivan Močinić agresivniji je od Badelja te je iza njega odlična sezona, ne samo u HNL-u već i u Europa ligi. Zaslužio je ovo mjesto”, objasnio je Kovač zašto se odlučio za veznjaka Rijeke.

Kako prenosi Index, utakmica s Malijem trebala je prije svega poslužiti da izbornik učvrsti alternacije na lijevom boku, jer on je popis znao i prije početnog udarca. Je li Kovač, dakle, zadovoljan s onim što su pokazali Vida i Vrsaljko u nastavku?

“Vidjeli ste da na Vidu možemo itekako računati u defenzivi, dok Vrsaljko više može u ofenzivi. Mislim da u Brazil idemo mirni s ove dvije opcije”, rekao je Kovač, računajući dakako i na Danijela Pranjića kojeg je danas čuvao nepotrebnog rizika od obnove ozljede.

Reprezentacija u Salvador leti 3. lipnja./HMS/

Najnovije