Hrvatski Medijski Servis

KOSOVO Za sutra najavljen veliki prosvjed Srba u Mitrovici

Foto: AFP

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je za sutra u podne veliki prosvjed na središnjem trgu sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

Rakić je danas u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica posjetio Bobana Janićijevića i Radenka Milovanovića koji su ranjeni u Zubinom Potoku prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU na Kosovu.

On je rekao da imaju informaciju da su kosovske snage pokušale uvesti prinudnu upravu i preuzeti četiri srpske općine na sjeveru, prenose “Večernje novosti”.

Prema njegovim riječima, specijalna jedinica ROSU je napala stanovnike Zubinog Potoka u trenutku kada su legitimni predstavnici Srba, politički predstavnici i direktori javnih institucija bili u Skupštini Srbije i kada se diskutiralo o Kosovu.

– Iskoristili su trenutak kada nakon lokalnih izbora gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine, mi i dalje nismo gradonačelnici, već u službi građana i još uvijek smo obični građani – naveo je Rakić.

On je poručio Prištini da im neće uspjeti i dodao da su na vezi s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će tijekom dana donijeti konkretne odluke što dalje.

Rakić je dodao da je situacija takva da moraju donositi odluke na dnevnoj razini.

– Borit ćemo se i dalje. Želim poručiti građanima da ćemo biti uz njih – rekao je Rakić./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte