Hrvatski Medijski Servis

KOŠARAC: SDA ponovno instalirala Komšića kako bi izazivao krizne situacije

Predsjedatelj Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkog domu Parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da će kaznena prijava koju jedrugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio protiv predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika proći kao i prethodno odbačena Komšićeva prijava.

“Apsolutno je zakonsko pravo pripadnika Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da na obilježavanju Dana Vojske Republike Srpske nose uniforme oružane sile čiju tradiciju baštine i koja je tijekom ‘Obrambeno-otadžbinskog rata’ obranila Republiku Srpsku i srpski narod”, poručio je Košarac.

On je dodao da Komšićeva prijava predstavlja populističku promociju političara koga su u Predsjedništvo BiH izabrali bošnjački glasovi.

“Komšić mora opravdati tu podršku i da se dodvori svom glasačkom tijelu i u tome je suština svih njegovih postupaka i izjava”, naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je upozorio na to da postoje vjerodostojne informacije o tome da je SDA ponovo instalirala Komšića u Predsjedništvo BiH kako bi izazivao krizne situacije i direktno se suprotstavljao ustavnim pravima Srba i Hrvata, kao konstitutivnih naroda u BiH.

“Ako je itko zreo za kaznene prijave zbog nepoštovanja Ustava i zakona BiH, onda je to Željko Komšić, zajedno sa onima koji su ga instalirali u Predsjedništvo BiH”, zaključio je Košarac./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte