KOŠARAC: Šarović po zadatku širi neprijateljsku propagandu

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je “od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija”.

“Šarović i manji broj njegovih pristalica u SDS-u, uz punu podršku sarajevskih medija koje kontroliraju stranci i SDA, širenjem lažnih vijesti i neprijateljske propagande intenzivno rade na rušenju Republike Srpske i njenih institucija. Ključni cilj jeste instaliranje marionetske vlasti i u Sarajevu i u Banjaluci koja bi ispunjavala političke i ekonomske interese pojedinih zapadnih zemalja, koje su asistirale u dovođenju Šarovića na čelo SDS-a”, upozorio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je naglasio da su “napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović postigli dogovor o formiranja Vijeća ministara i potpisali Principe sporazuma za formiranje vlasti u zajedničkim institucijama BiH”.

“Šarović i drugi predstavnici oporbe čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili ovaj sporazum i onemogućili provođenje dejtonskog Ustava, zakona i izborne volje građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Najprije su širili lažne vijesti o izdaji i kapitulaciji, a sada, baš kao i američki dužnosnici, traže da se Dodik izravno odredi prema daljem kretanju BiH u NATO, što se neće dogoditi dok god je u Republici Srpskoj na snazi Rezolucija o vojnoj neutralnosti”, poručio je Košarac.

On je naglasio da je sporazum kojeg su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i da nikakva dodatna tumačenja ili objašnjenja tog sporazuma nisu potrebna, niti moguća.

“To što Šarović, /Dragan/ Mektić i /Igor/ Crnadak i dalje, mimo volje srpskog naroda, sjede u ministarskim foteljama u Sarajevu ključan je dokaz da u sporazumu nema ničega što bi bilo suprotno odlukama institucija Republike Srpske. To je jasno svima, osim SDS-u, PDP-u i stranim sponzorima ove dvije stranke”, poručio je Košarac.

On je dodao da Šarović koristi svaku situaciju za napade na Republiku Srpsku i njene institucije.

“Klasičan primjer širenja lažnih vijesti i neprijateljske propagande protiv Republike Srpske i njenih institucija jeste Šarovićeva jučerašnja izjava da je požar u poduzeću ‘Energoinvest – RAOP’ u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrio navodni državni kriminal. Šarovićeve lažne izjave potpaljuju mnogo veću vatru i izazivaju veću štetu od one koja se, nažalost, dogodila u tom poduzeću”, kazao je Košarac./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NASTAVAK UDARA NA NEOVISNOST PRAVOSUĐA

IZETBEGOVIĆ: Sve su Hrvate preskočili i došli do Novalića

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA govorio je prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji o aferi "Respiratori", oslobađanju Fadila Novalića, radu Tužiteljstva BiH i glavne tužiteljice Gordane...