KOŠARAC NAKON SASTANKA: Prioritet implementacija dogovora iz Laktaša, a ne izmjene Ustava

Sastanak predstavnika političkih stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH koji su danas u Sarajevu organizirale stranke “trojke” bio je pokušaj da se na dnevni red stave izmjene Ustava BiH što nije prioritet, već je to implementacija dogovora iz Laktaša, izjavio je član Glavnog odbora i Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

– Čini mi se da se pokušava dogovor iz Laktaša derogirati pod utjecajem nekih koji žele modelirati rješenja – rekao je Košarac nakon sastanka

Košarac, kako prenosi RTRS, smatra da bi bilo korektno od partnera u vlasti iz Federacije BiH da su izmjene Ustava i primjene presuda međunarodnih sudova predložili za dnevni red nedavnog sastanka u Laktašima.

Košarac smatra da je današnji sastanak pokušaj skretanja pažnje s dogovora iz Laktaša, te je istaknuo da će i dalje raditi na implementaciji tog dogovora, jer smatra da je dobar za europski put BiH.

Čedomir Stojanović iz DEMOS-a je rekao da je svaki sastanak i razgovor dobar, a na današnji sastanak je iznio primjedbe da je nedovoljno pripremljen.

On je naveo da je na sastanku u Laktašima mnogo tema usuglašeno, ističući da današnji razgovori nisu nastavak nedavnih iz Laktaša.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković izjavio je da na sastanku nisu bili ponuđeni nikakvi prijedlozi.

Petković je rekao da ustavne promjene nisu sveta knjiga da se o njima ne može razgovarati, ali da zbog činjenice da se sastanku nisu odazvale stranke oporbe, a da je za izmjene Ustava potrebna dvotrećinska većina, to nije moguće uraditi bez oporbe

Iz Srpske poruka da je u ovom trenutku zbog nastavka europskog puta i dobijanja datuma početka pregovora s EU važnije implementirati dogovor političkih stranaka iz Laktaša.

Sastanku u ime SNSD-a prisustvovali su potpredsjednik stranke Nebojša Radmanović i član Glavnog odbora Staša Košarac, zatim Milan Petković iz Ujedinjene Srpske, Čedomir Stojanović iz DEMOS-a, u ime Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, Darjana Filipović i Slavko Matić iz HDZ-a BiH, Saša Magazinović iz SDP-a BiH.

Na današnji sastanak nisu se odazvali predstavnici SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red, kao i predstavnici oporbenih stranaka iz Federacije BiH, SDA, NES-a i Demokratskog fronta./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img