KOŠARAC: Bošnjačka strana pod palicom američkog Veleposlanstva nastoji NATO integracije staviti u prvi plan: europske integracije sekundarne

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da bošnjačka struktura potpuno pod dirigentskom palicom američkog Veleposlanstva nastoji NATO integracije staviti u prvi plan, a da se europske integracije stave kao neko sekundarno pitanje.

On je istaknuo da bošnjačka struktura pokušava da od snažne podrške jednog dijela međunarodne zajednice promovira neke ciljeve i uvjete neophodne za formiranje vlasti, dodajući da nigdje ne piše da je Godišnji nacionalni program (ANP) uvjet za formiranje Vijeća ministara i konstituiranje tijela na zajedničkoj razini.

Košarac je rekao za N1 da je na razini BiH usuglašen europski put BiH, što su potvrdili u Europskoj komisiji, ali uz potrebu formiranja Vijeća ministara.

– Mi smo jasnog stava od prvog dana, da se uđe u formiranje zajedničkih tijela, da se Vijeće ministara konstituira i da se kroz primjenu Ustava i zakona radi na određenim pitanjima koja će biti usuglašeni na razini partnera koji će činiti vlast – naveo je on.

Košarac, koji je predsjedatelj Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, dodao je da je zastoj kod bošnjačke strukture, kod nepostojećeg ANP-a i da SNSD više ne misli trošizi oko neusuglašenih pitanja.

Košarac ističe da SNSD ne želi gubiti energiju i snagu, već hoće jačati svoje kapacitete, tražiti neke nove odgovore.

– Ukoliko netko smatra da može zaobići SNSD u konstituiranju nekih tijela, neka to pokuša. Ne dozvoljavamo da se urušava izborna volja građana Republike Srpske – poručio je on./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSTAR

Zatvor za dvije godine na novoj adresi

Nakon punih osam godina zastoja, danas je u mostarskom prigradskom naselju Jasenica simboličnim polaganjem kamena temeljca označena druga faza radova na izgradnji Kaznenopopravnog zavoda...