ZAMJENIK DIREKTORA FUPA-A

KORMAN: Mjere izolacije se najviše krše u ŽS i TŽ

Zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman izjavio je kako svakodnevno dobija izvještaje od županijskih ministarstva unutarnjih poslova da se određene naredbe ne poštuju te da je do sada izdano više od 20.000 rješenja o izolaciji, koja se dijelom krše.

– Prema jučerašnjim informacijama, mjere izolacije se najviše krše u Županiji Sarajevo – 59 kršenja i u Tuzlanskoj županiji – 61 kršenje – istakao je Korman tijekom redovnog obraćanja federalnih službenika.

Naglasio je da će protiv tih osoba policijski službenici pokrenuti sve postupke dozvoljene zakonom i bit će sankcionirani.

Govoreći o naredbama o slobodi kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, kao i poštovanju policijskog sata koji je od danas promijenjen u termin od 20.00 do 05.00 ujutro, Korman je kazao da se i te naredbe dijelom krše.

– Protiv tih osoba se poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje – kazao je Korman.

Naglasio je da je FUP na raspolaganju punim kapacitetom te da su imenovali tim koji će 24 sata pratiti kaznena događanja i zloupotrebu položaja tijekom pandemije i da su imenovali tim za cyber kriminal koji će pratiti sve portale.

– Određeni broj građana koji izazivaju paniku na portalima će biti također procesuirani – istakao je.

Poručio je da prate zdravstvenu situaciju policijskih službenika te da do sada nema oboljelih policajaca, osim određenog broja koji su u izolaciji.

– Vlada FBiH je prekompozirala Federalni stožer civilne zaštite i imenovalo mene za člana. Smatram da je taj potez ispravan, jer je bilo potrebno da član tog stožera bude policijski službenik koji može naredbe prenositi na niže nivoe – naglasio je Korman.

Na taj način, istakao je, informacije o problemima na terenu mogu brže stizati u stožer i koordinacija između policijskih agencija na nivou FBiH će biti lakša./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

WALL STREET JOURNAL

Mit o sustavnom policijskom rasizmu

Svjedoci smo žestokih žestokih nasilnih prosvjeda u Sjedinjenim Američkim Državama. Povod za prosvjede bila je smrt nesretnoga Georgea Floyda u Minneapolisu, koji je umro...