KORIDOR 5C Počela izgradnja mosta i autoceste kod Počitelja

Krajem rujna počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru 5C, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara.

Most Počitelj najduži je most na Koridoru 5C, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Državna firma „Autoceste FBiH“ dodijelila je ljetos posao gradnje mosta kineskoj kompaniji „Synohydro Power China“.

Ova firma gradit će most, a „China State Construction Engeering Company“ dobila je posao gradnje dionice Počitelj –Zvirović, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoceste i mosta čeka se već pet godina, a gradnju dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

Avaz saznaje da su strojevi i bageri već započeli s rasklanjanjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je za „Dnevni avaz“ i Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH“.

Kako je pojasnio, firma „China State Construction Engeering Company“ već je napravila i deset kilometara pristupne ceste, a narednog tjedna počet će s gradnjom tunela.

– Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi prije svega na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela – kaže Terzić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije