Koordinacija Srba Mostar pozvala Hercega da za ministra u Vladi HNŽ imenuje legitimnog srpskog predstavnika

Na redovnoj sjednici Koordinacije Srba Mostar, održanoj u ponedjeljak, usvojen je zaključak da se prijedlogu kandidata SNSD-a, kao nositelja Srpske liste, za ministra u Vladi HNŽ daje puna podrška, te je pozvan mandatar Nevenko Herceg da se prilikom imenovanja ministara u Vladi HNŽ rukovodi principom autentičnog predstavljanja naroda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U priopćenju se navodi da je Srpska lista, koalicija svih srpskih stranaka iz Republike Srpske koje imaju odbore u FBiH, je lista koja je na proteklim Općim izborima 2018. godine osvojila 1534 glasa srpskog naroda te se tako etablirala za jedinog relevantnog sugovornika, kako o problemima srpskog naroda u HNŽ, tako i o kadrovskim rješenjima za funkcije od kojih se očekuje da rješavaju te probleme i popravljaju položaj srpskog naroda u dolini Neretve.

“Koordinacija Srba Mostar je krovna organizacija koja okuplja sva srpske udruge i političke stranke koje djeluju na području Grada Mostara. Zbog toga smatramo da bez lažne skromnosti i bez prebrojavanja krvnih zrnaca predstavljamo najveći dio srpske populacije u Mostaru i da zato imamo pravo stati iza kandidata jedine srpske liste i koalicije na prethodnim izborima”, priopćeno je.

Koordinacija Srba Mostar drži da je očiti primjer što se događa kada jedan narod nema svoje autentične predstavnike vidljiv i na primjeru nemogućnosti izbora potpredsjednika Skupštine HNŽ iz reda srpskog naroda.

-Dva moguća kandidata za tu funkciju se ne mogu dogovoriti tko će je obavljati, tako da će se bez te značajne funkcije nastaviti devastacija ionako lošeg položaja srpskog naroda u HNŽ- priopćeno je te se dodaje:

“Imenovanje ministra iz reda srpskog naroda u Vladi HNKŽ, na način na koji je to rađeno prethodnih godina, bez konzultacija sa srpskom političkom zajednicom, je nedopustivo i pozivamo mandatara da za ministra iz reda srpskog naroda u vladi imenuje nekoga tko je zaista izraz političke volje srpskog naroda u Mostaru i HNKŽ. Sve ostalo će biti nastavak ružne prakse imenovanja ministara koji će u naredne četiri godine biti vojnici stranke i politike koja ih je predložila, a ostati gluhi i nijemi na probleme srpskog naroda kojih je previše i za koje je odavno prošao svaki razumni rok da se počnu rješavati”, priopćeno je iz Koordinacije Srba Mostar./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STUDIJA POKAZALA

Eterično ulje od smilja iz Hercegovine uništava stanice raka

Eterično ulje smilja iz Hercegovine liječi rak, pokazala su prva istraživanja koja su uradili studenti Kemijskog tehnološkog fakulteta u Splitu koji rade na projektu...