Hrvatski Medijski Servis

Koordinacija Srba Mostar pozvala Hercega da za ministra u Vladi HNŽ imenuje legitimnog srpskog predstavnika

Foto: Ilustracija

Na redovnoj sjednici Koordinacije Srba Mostar, održanoj u ponedjeljak, usvojen je zaključak da se prijedlogu kandidata SNSD-a, kao nositelja Srpske liste, za ministra u Vladi HNŽ daje puna podrška, te je pozvan mandatar Nevenko Herceg da se prilikom imenovanja ministara u Vladi HNŽ rukovodi principom autentičnog predstavljanja naroda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U priopćenju se navodi da je Srpska lista, koalicija svih srpskih stranaka iz Republike Srpske koje imaju odbore u FBiH, je lista koja je na proteklim Općim izborima 2018. godine osvojila 1534 glasa srpskog naroda te se tako etablirala za jedinog relevantnog sugovornika, kako o problemima srpskog naroda u HNŽ, tako i o kadrovskim rješenjima za funkcije od kojih se očekuje da rješavaju te probleme i popravljaju položaj srpskog naroda u dolini Neretve.

“Koordinacija Srba Mostar je krovna organizacija koja okuplja sva srpske udruge i političke stranke koje djeluju na području Grada Mostara. Zbog toga smatramo da bez lažne skromnosti i bez prebrojavanja krvnih zrnaca predstavljamo najveći dio srpske populacije u Mostaru i da zato imamo pravo stati iza kandidata jedine srpske liste i koalicije na prethodnim izborima”, priopćeno je.

Koordinacija Srba Mostar drži da je očiti primjer što se događa kada jedan narod nema svoje autentične predstavnike vidljiv i na primjeru nemogućnosti izbora potpredsjednika Skupštine HNŽ iz reda srpskog naroda.

-Dva moguća kandidata za tu funkciju se ne mogu dogovoriti tko će je obavljati, tako da će se bez te značajne funkcije nastaviti devastacija ionako lošeg položaja srpskog naroda u HNŽ- priopćeno je te se dodaje:

“Imenovanje ministra iz reda srpskog naroda u Vladi HNKŽ, na način na koji je to rađeno prethodnih godina, bez konzultacija sa srpskom političkom zajednicom, je nedopustivo i pozivamo mandatara da za ministra iz reda srpskog naroda u vladi imenuje nekoga tko je zaista izraz političke volje srpskog naroda u Mostaru i HNKŽ. Sve ostalo će biti nastavak ružne prakse imenovanja ministara koji će u naredne četiri godine biti vojnici stranke i politike koja ih je predložila, a ostati gluhi i nijemi na probleme srpskog naroda kojih je previše i za koje je odavno prošao svaki razumni rok da se počnu rješavati”, priopćeno je iz Koordinacije Srba Mostar./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte