HMS NA DRUGOJ POLUFINALNOJ VEČERI EUROSONGA

Konstrakta oduševila publiku, Makedonka izazvala incident bacivši zastavu svoje zemlje, Ukrajina “skočila” na kladionicama

Srpska predstavnica, Konstrakta, uspjela je oduševiti publiku tijekom druge polufinalne večeri i osigurati mjesto u velikoj završnici 66. Eurosonga.

Screenshot Eurosong

Iz Torina izvještava: Marin Luka Brekalo, Hrvatski Medijski Servis

Kladionice su nakon nastupa, Srbiju stavile na šesto mjesto u polufinalu, dok joj se u finalu predviđa plasman u top 10, s 1 posto šanse za pobjedu. U subotu ćemo, pored Srbije, gledati iz druge polufinalne večeri ukupno 10 država, a to su: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska i Rumunjska.

U prvoj polufinalnoj večeri svoje mjesto u finalu osigurale su Švicarska, Armenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

“Velika petorku”, koja već ima svoje mjesto u finalu Eurosonga, čine Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Njemačka i Francuska.

Finale nisu osigurale predstavnice Crne Gore i Sjeverne Makedonije, Vladana i Andrea. Crna Gora se na kladionici našla kao šesnaesta, dok je Makedonija zadobila neslavno zadnje mjesto. Inače se ovih dana predstavnica Makedonije, Andrea Koevska, našla na udaru kritika nakon što je na tirkiznom tepihu, na zahtjev novinara, bacila makedonsku zastavu na pod. Andrea se ispričala za incident, nakon što je makedonska televizija razmatrala opciju da ju povuče iz natjecanja.

Na vrhu se kladionica večerašnjeg polufinala našla Švedska s emotivnom pop baladom „Hold Me Closer“ Cornelie Jakobs. Šveđani su treći u ukupnom poretku, iza Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine.

Večerašnji rezultati ogorčili su novinare u press roomu. Naime, većina nije bila zadovoljna probama i nastupima Belgije i Finske, dok se Irskoj predviđala prva kvalifikacija od 2018. godine, zahvaljujući karizmatičnoj Brooke iz Derryja.

Nakon šokantnih rezultata, šansa za pobjedu za ukrajinski bend Kalush Orchestra skočila je na 57 posto, preko četrdeset postotnih bodova ispred drugoplasiranog Ujedinjenog Kraljevstva.

Veliku završnicu ovogodišnje Pjesme Eurovizije možete pratiti u subotu s početkom u 21 sat. Potpune rezultate polufinala dobit ćemo dan nakon, kada ćemo saznati i kako se plasirala hrvatska predstavnica Mia Dimšić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KAPETAN HŠK ZRINJSKI

Veliki posao Zrinjskog: Nemanja Bilbija potpisao novi ugovor

Kapetan HŠK Zrinjski, Nemanja Bilbija, u petak je potpisao novi ugovor s Plemićima. HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom potvrđuje da je kapetan Nemanja Bilbija...