Konstituirajuća sjednica Narodne skupštine RS zakazana za 19. studenog

 Konstituirajuća sjednica desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske bit će  održana 19. studenog. Za razliku od prethodnih konstituirajućih sjednica, na ovoj će zakletvu položiti novoizabrani član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Dan nakon zakletve u Banjaluci, u Sarajevu će biti održana inauguracija svih članova Predsjedništva – Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

“Birat će  se prvo skupštinsko rukovodstvo, odnosno verifikacija mandata, nakon toga će zakletvu položiti novoizabrani predsjednik Republike – gospođa Cvijanović, nakon toga ću i ja položiti zakletvu, i onda sjesti i otići u Sarajevo sutradan, na inauguraciju”, istakao je Milorad Dodik, novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH, prenosi Alfa.tv.

Dodik, koji će biti prvi predsjedavajući Predsjedništva BiH, već ima planove za prvu sjednicu tog tijela.

“Prva sjednica Predsjedništva, sa moje strane bit će prijedlog – izmjena Poslovnika o radu Predsjedništva”, istakao je Dodik.

Novoizabrana predsjednica Srpske očekuje da će nakon potvrđivanja službenih rezultata, sve ići glatko, od konstituirajuće sjednice do formiranja nove Vlade, što očekuje do kraja godine.

“S obzirom da mi imamo određene stavove, uslijedit će  veoma brzo, čim se završe sve proceduralne stavke, ići će se i sa službenim imenovanjem mandatara, da bi on imao dovoljno vremena da obavi sve potrebne konzultacije i sa političkim partijama, ali i da predstavi svoj program rada našim socijalnim partnerima, kako smo mi to uvijek radili”, istakla je Željka Cvijanović, novoizabrana predsjednica Republike Srpske.

Osim zakletvi koje polažu izabrani dužnosnici, prema skupštinskom poslovniku, na konstituirajućoj sjednici se potvrđuju zastupnički mandati, bira se rukovodstvo Narodne skupštine, kao i predsjednici i članovi skupštinskih komisija i odbora./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SAD

Naglo pala nezaposlenost, ove se nitko nije nadao

Objavljeni su najnoviji podaci o nezaposlenosti u SAD-u.Prema novim podacima, stanje se popravlja. Naime, 2,5 milijuna Amerikanaca dobilo je poslove u svibnju nakon ukidanja...