Konj s vlasnicom letio u prvoj klasi u zrakopolovu

Nije rijetkost da manje životinje poput pasa i mačaka putuju sa svojim vlasnicima. Zrakoplovne kompanije raznim pogodnostima žele privući putnike, a American Airlines je pokazao da među putnicima ima mjesta i za konja.

Nesvakidašnje putovanje dogodilo se početkom mjeseca, kada je manji konj star oko godinu i pol putovao s djevojkom. U pratnji konjića Freda bila je njegova vlasnica Ronica Froese. Kaže da je sa svojim prijateljem putovala iz Michigana do Kalifornije, prenosi Jabuka.tv.

Kupila sam dvije karte za mjesta u prvoj klasi. Ovo nam je bio prvi zajednički let. Procijenila sam da će tako Fred imati dovoljno mjesta i neće smetati ostalim putnicima, objašnjava Ronica.

Fred je tijekom leta nosio posebnu konjičku opremu i kapuljaču koja sprečava reakciju alergičnih putnika. Na spomenutom letu bila je stjuardesa koja je alergična na konje, a po završetku leta zahvalila se Ronici što je pazila na ovaj detalj.

Uprkos dužini leta i napornom stajanju, Fred se tijekom putovanja ponašao sasvim uobičajeno. To je primijetila i njegova vlasnica.

“Pravi je anđeo. Ponašao se kao da mu je ovo 1000. let. Bio je prava slika savršene životinje, kaže Ronica.”

Ronica i Fred su se zrakoplovom vratili iz Kalifornije do svog doma u Michiganu. Ponovo je Fred svojim vrlinama privukao pažnju putnika i posade. Treba napomenuti da je riječ o životinji koja pruža određenu vrstu pomoći svom vlasniku.

Jedan putnik mi je rekao da je zrakoplovom prešao stotine tisuća kilometara, ali nikada nije letio u društvu konja. I on je pohvalio Freda, rekavši da se radi o sjajnoj životinji, objašnjava Ronica, a prenosi Insider.

Fred je na putovanje krenuo u jeku rasprave koja se vodi širom SAD-a, a odnosi se na zakon o životinjama koje služe za pomoć ljudima. Američko ministarstvo prometa želi uvesti određena ograničenja kod putovanja kućnih ljubimaca. Ako se usvoji odluka, psi će biti jedine životinje koje mogu letjeti zrakoplovom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije