KONFERENCIJA U MOSTARU Dubrovnik očekuje ispriku od Trebinja; Trebinje se ne želi vraćati u prošlost

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je u petak u Mostaru kako od Trebinja očekuju ispriku za “sva zlodjela koja su napravili Dubrovniku” prije nego se počne pričati o suradnji dvaju gradova, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Prije svega mislim na dvanaestoro djece koja su poginula od granata koje su dolazile upravo iz općine Trebinje. U trenutku kada se ispričaju za sve to što se dogodilo, ja sam apsolutno spreman sjesti razgovarati i nastaviti suradnju na jednaki način kao što surađujemo s Kotorom, i svim drugim gradovima u Crnoj Gori, odnosno svima onima koji su se ispričali – izjavio je Franković u Mostaru gdje je na poziv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića sudjelovao zajedno na konferenciji “Održivi turizam i kulturna baština”.

Dubrovački gradonačelnik tako je dogovorio na novinarsko pitanje zašto Dubrovnik i Trebinje ne uspostave turističku suradnju.

Franković se prisjetio početka rata kazavši kako je 6. prosinca 1991., dan kada su iz Trebinja krenuli osvajački pohodi ka Dubrovniku, najgori dan u povijesti tog hrvatskog grada.

– Već dvije godine na 6. 12. Republika Crna Gora šalje svog veleposlanika da se pokloni dubrovačkim žrtvama, pa zašto ne bi došao i gradonačelnik Trebinja, poklonio se dubrovačkim žrtvama i ispričao se dubrovačkim majkama te ih zamolio za oprost i krenuo dalje? – rekao je Franković.

S druge strane, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji se također nalazi u Mostaru na istoj konferenciji, kazao je kako se treba okrenuti budućnosti, a ne vraćati se u prošlost./M. L./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Općina kroz ILDP realizirala značajan infrastrukturni projekt

Kroz realizaciju projekta nadogradnje sustava javne rasvjete krajem prošle godine u dijelu ulice Bare, u ulici Brig i na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare...