KONAKOVIĆ: U ovom povijesnom trenutku za BiH važna nam je podrška Njemačke

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je na konferenciji za novinare sa šeficom njemačke diplomacije Annalenom Baerbock da je Njemačka jedan od najvažnijih ekonomskih suradnika za BiH, za razliku od nekih koje pojedini političari nazivaju “prijateljski”.

– Na listama naših najvažnijih ekonomskih suradnika, Njemačka je u samom vrhu. Obim naše ekonomske razmjene na najbolji način oslikava naše dobre veze. Mi godišnje izvezemo više od tri milijarde vrijednosti robe iz BiH. Pogledajte koliko izvozimo u druge zemlje, koje neki političari nazivaju prijateljskim – kazao je ministar vanjskih poslova BiH.

Konaković je ponovio da je ovo povijesni trenutak za BiH.

– U ovom trenutku, za nas povijesnom, važna je podrška Njemačke na europskom putu. Prilika da BiH otvori pregovore s EU zaista se može zvati povijesnom. Mnogo drugačiji pristup o pitanju samog proširenja jeste otvorio priliku vlastima da uhvate taj “europski vlak”. Konkretne ponude koje imamo od EU o pitanju integracije u veliko europsko tržište i paket pomoći zapadnom Balkanu su primjeri da u ovom trenutku EU zaista širom otvara vrata. Nadam se da će moje kolege, prije svega mi koji činimo vlast na razini BiH, nastaviti s nimalo lakim reformama – rekao je Konaković./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img